Brezplačna dostava

Že ob nakupu nad 30 €.
Več o dostavi tukaj.

Povej, kako diši ritha?

Potrkamo ob les – s strankami imamo res veliko srečo. Vse so tako prijazne. Včasih tudi zabavne. En dan se je v naši trgovini oglasila mama s sinkom, da bi ponovila nakup. Očitno so pri njih doma naši izdelki zelo priljubljeni, saj smo slišali, da celo mož – odkar je spoznal shikakai – za umivanje las ne uporablja več klasičnih šamponov. Pa tudi mali fante nam je s tem, ko je s prstom kazal na ta in oni izdelek, dal vedeti, da mu je to, kar imamo pri nas, zanimivo.

Naš glavni produkt so naravne barve za lase – COLOUR ME ORGANIC. Pred uporabo tega izdelka strankam toplo priporočamo uporabo takega sredstva za umivanje las, ki na laseh ne pušča oblog.

A zakaj?

Zato, ker lahko nežna rastlinska barvila dobro opravijo svoje delo samo na čistih, sveže umitih laseh, na katerih ni ostankov oblog, ki poslabšajo ali celo onemogočijo njihovo delovanje.

Gospa »Mama« se je prišla založit tudi z ritho. »No, povej, kako diši ritha?« je z nasmeškom na obrazu vprašala svojega sina, kot da so se doma že šli to igrico. Ime se sliši hecno, produkt je pa zelo resen – resno opravi svoje delo.

Ritha je bolj znana kot pralni orešček. Latinsko ime: Sapindus Mukorossi. Uporabljajo jo tudi v ajurvedi – 5000 let stari vedi o naravnem zdravljenju. V Indiji cele oreščke uporabljajo za pranje perila, če pa jih po tem, ko jih posušijo, zmeljejo še v prah, nastane odlično, popolnoma naravno sredstvo za umivanje in nego las.

Ritha vsakemu diši drugače. Njen vonj nas že od samega začetka spominja na čokolado z rozinami. Nas prav zanima, na kaj bo spominjal vas!

Nekaj pa si je dobro zapomniti. Ko si lase umivamo z ritho, je treba mižati. Če nam ritha zaide v oči, je tako zelo neprijetno, da tega ne bi želeli ponoviti. Občutek je tak, kot da bi imeli v očeh mivko, ki bi jo pred tem namakali v limoninem soku. Ritha ima namreč takšne spojine, ki dražijo oči in povzročijo rdečino in hudo ščemenje v očeh. To smo občutili na lastni koži (no, na očeh … pravzaprav v očeh), ko smo nekoč pripravljali objavo za našo Facebook stran. Želeli smo vam pokazati, da ritha ustvari tako bogato peno kot sintetični šamponi, čeprav ni v njej čisto nič umetnega. Pa se je izkazalo, da skok izpod tuša in škljoc s fotoaparatom ni bil dobra ideja. V času umivanja las torej ne odpirajmo oči!

A veste, da ritha dobro dene tudi koži? Če si za umivanje las slučajno pripravimo preveč tega naravnega šampona, si lahko s preostalo tekočino umijemo telo. Deluje kot nežen piling.

Če kakšen izdelek toplo priporočamo, kadar se nekdo odloči za barvanje las z naravnimi barvami, je to zagotovo 100 % ritha. Na temeljito očiščenih laseh naravna barva delo opravi po svojih najboljših močeh (op.: pri izbiri dneva za barvanje las upoštevajte naš koledar, ženske v rodni dobi pa pred tem preverite še to, kako pa kaj hormoni na ta dan).

Aja, pa še to: če ritho zmešamo s shikakai-jem in amlo, dobimo odličen naravni šampon. Ritha bo delovala kot šampon, shikakai kot balzam, amla pa bo kot pika na i poskrbela za lesk las. Bolj naravno ne gre! Takšna mešanica pride v poštev za umivanje las kadarkoli, samo neposredno pred barvanjem z naravnimi barvami ne. Takrat uporabimo samo 100 % ritho.

Tudi vsem frizerjem, ki pokažejo interes za sodelovanje (barvanje z naravnimi barvami), svetujemo uporabo rithe. Z blazinicami prstov moramo priti do lasišča! Če se ritha prvič še ne peni, je to znak, da naši lasje še niso čisti in postopek ponovimo.

Za konec še video – Umivanje las z ritho (tretji po vrsti od zgoraj navzdol). V njem tudi domač nasvet, kako očistiti lase, če uporabljamo sredstva za oblikovanje pričeske (laki za lase, pene, geli, kreme), ki vsebujejo trdovratne silikone. To so tisti, ki v vodi niso topni in ki jih ne zmore odstraniti niti odličnjakinja ritha.