Brezplačna dostava

Že ob nakupu nad 30 €.
Več o dostavi tukaj.

AMLA, RITHA, SHIKAKAI

Iz sočnih zelenih sadežev AMLA, oranžnorjavih oreščkov RITHA in iz semen podolgovatih temno rjavih plodov ajurvedske rastline SHIKAKAI v Indiji že od nekdaj pridobivajo prah za popolnoma naravno umivanje in nego las. Uporaba: Rastlinski prah zmešamo s toplo vodo in zmes uporabimo kot klasičen šampon ali masko za lase.

Vse rastline pridelujejo ekološko. Izdelki imajo certifikat ECOCERT.

Amla preprečuje izpadanje las in lasem daje lesk.

amla

100 % AMLA – indijska kosmulja

Amlo uporabljamo kot masko za lase. Krepi lasne korenine in s tem preprečuje izpadanje las. Ker je adstringentna, daje lasem lesk. Amla je znana tudi po tem, da preprečuje prezgodnje sivenje, že osivelim lasem pa delno (rahlo opazno) povrne njihovo prvotno barvo.

Za umivanje las amle ne uporabljamo samostojno (ne bo dobro očistila las), ampak v kombinaciji z ritho in/ali shikakai-jem.

Ritha temeljito očisti lase in lasišče.

ritha, reetha

100 % RITHA – bolj znana kot »pralni oreščki«

V Indiji uporabljajo ritho za pranje perila (celi oreščki) in za umivanje las (oreščki, zmleti v prah). Ritha je najboljša izbira za nežno, a temeljito umivanje las. Na laseh ne pušča oblog, zato jo še posebej svetujemo kot edini izdelek za umivanje las neposredno pred barvanjem z naravnimi barvami za lase.

Ob stiku z vodo se ustvari milnica. Ritha ima saponine, zato se peni.

Shikakai spodbuja rast las in odpravlja prhljaj.

shikakai, šikakai

100 % SHIKAKAI

Shikakai uporabljamo za umivanje las in kot masko za lase. Z njim nadomestimo klasični šampon, obenem pa deluje tudi kot balzam. Shikakai se ne peni. Če to pogrešamo, mu lahko dodamo ritho.

Shikakai stimulira lasne korenine in spodbuja rast novih, mladih las. Odpravlja prhljaj in preprečuje draženje lasišča.