Brezplačna dostava

Že ob nakupu nad 30 €.
Več o dostavi tukaj.

Barve za lase colour me organic

Sestavine.

100 % naravno, 100 % ekološko, 100 % vegansko, 0 % kemikalij

Popolnoma naraven in ekološki rastlinski prah za barvanje las COLOUR ME ORGANIC proizvajajo izključno iz indijskih rastlin, ki se jih uporablja tudi v ajurvedi, s tem da podjetje Radico vse te rastline, prideluje z ekološkim poljedelstvom, kar je ključnega pomena. Le kadar so naravni izdelki tudi ekološki, lahko trdimo, da so popolnoma varni za naše zdravje.

Barve za lase COLOUR ME ORGANIC edine 100 % naravne barve za lase, ki so obenem tudi 100 % ekološke. So brez kakršnihkoli kemikalij. To potrjuje certifikat ECOCERT, ki ga vodilna mednarodna inštitucija podeli samo tistim ekološkim izdelkom, ki izpolnjujejo vse predpisane pogoje in ustrezajo njihovim kriterijem. Pri tem velja izpostaviti, da je francoska organizacija ECOCERT neodvisna inštitucija in da je bila prva, ki je v segmentu ekoloških izdelkov težila k vzpostavitvi strožjih standardov.

Izdelki Radico so odlična izbira za vse in najboljše možno odkritje za tiste, ki so nagnjeni k alergijskim reakcijam. Barve COLOUR ME ORGANIC so odlične pri prekrivanju sivih las, zelo pomembno pa je, da jih pravilno uporabimo in da upoštevamo tudi nasvete na podlagi izkušenj.

Barve COLOUR ME ORGANIC so:

 • Brez PPD (p-fenilendiamin)
 • Brez PAP (4-aminofenol)
 • Brez amoniaka
 • Brez resorcinola
 • Brez peroksida
 • Brez parabenov
 • Brez težkih kovin
 • Izključno ajurvedske indijske rastline
 • Vse pridelane ekološko

Vse, kar nanesemo na lasišče, kjer je koža izredno tanka, se v manj kot minuti absorbira v naš krvni obtok!

Ajurvedske indijske rastline.

Barve za lase COLOUR ME ORGANIC so popolnoma naravne, zato so v obliki prahu. 9 ajurvedskih rastlin, ki jih v Indiji pridelujejo z ekološkim poljedelstvom, posušijo in zmeljejo v prah.

Vse rastline, ki so sestavine izdelkov Radico, so ročno obrane, pridelane brez uporabe pesticidov, umetnih gnojil, blata iz čistilnih naprav ali gensko spremenjenih organizmov. Tudi niso obsevana z ionizirajočim sevanjem. Izdelki ne vsebujejo nobenih kemikalij, dodatkov ali težkih kovin.

Rastline, ki izločajo barvilo:

Rastline, ki blagodejno delujejo na lase in lasišče:

Barve za lase COLOUR ME ORGANIC lase pobarvajo in obenem tudi negujejo. Poleg petih rastlin, ki izločajo vsaka svoje barvilo (zato je možno ustvariti toliko različnih barvnih odtenkov), namreč vsebujejo še štiri druge rastline, ki odebelijo lase, krepijo lasne korenine, preprečujejo izpadanje las, draženje lasišča, nastanek prhljaja, utrjujejo barvo in skrbijo, da je v laseh dovolj vlage.

Rastlinski prah za barvanje las COLOUR ME ORGANIC je idealna rešitev za vse, ki so nagnjeni k alergijskim reakcijam ali imajo občutljivo kožo!

Certifikati

Barve za lase COLOUR ME ORGANIC so prve na svetu prejele certifikat ECOCERT, ki velja za najstrožji certifikat v segmentu ekološke kozmetike.

ECOCERT podeljuje neodvisna francoska inštitucija. Ta mednarodna organizacija je bila prva, ki je v segmentu ekoloških izdelkov težila k vzpostavitvi strožjih standardov.

Koraki – kako začeti?

 • 1. Izbira pravega odtenka.

  S pomočjo kataloga v prodajalni dm ali pa s pomočjo modelov izberite odtenek, ki je čimbližji vaši naravni barvi las ali temnejši oziroma tak, da je očitno, da lahko prevladuje nad vašo barvo las.

  Z naravnimi barvami ne moremo posvetliti las. Svetel odtenek ne bo viden na laseh, ki so v osnovi temnejši od izbranega odtenka.

  Mešanje dveh različnih odtenkov je včasih lahko odlična rešitev.

 • 2. Upoštevanje navodil za uporabo

  Natančno preberite navodila za uporabo, ki so priložena izdelku.

  Oglejte si video posnetek Priprava barve.

 • 3. Upoštevanje nasvetov izkušenejših

  Upoštevajte nasvete in male trike, ki jih na podlagi lastnih izkušenj in izkušenj naših strank delimo z vami.

 • 4. Ogled video posnetkov:
  • Barvanje las
  • Priprava barve
  • Umivanje las z rastlinskim prahom RITHA 

Pestra izbira odtenkov

Izbirate lahko med 23 odtenki. Modele, ki predstavljajo posamezni odtenek, si lahko ogledate tukaj. Barve COLOUR ME ORGANIC so edinstvene zato, ker lase pobarvajo in hkrati tudi negujejo – lase ščitijo in hranijo ter jim povrnejo naravni sijaj.

V podjetju Radico so 23 različnih barvnih odtenkov, ki jih vsebuje kolekcija COLOUR ME ORGANIC, ustvarili z uporabo 9 različnih rastlin. Med seboj jih mešajo v točno določenem razmerju, da dobijo želeni odtenek. Med sestavinami, naštetimi na embalaži izdelka, lahko vidimo, katere od teh rastlin vsebuje posamezni odtenek (ker vsi odtenki ne vsebujejo vseh 9 rastlin) in tudi to, katere rastline je v določenem izdelku največ in katere najmanj, formula pa je seveda proizvajalčeva skrivnost.

Sestavine, ki izločijo vsaka svoje barvilo, so: kana, indigo, sena, hibiskus in manjistha. Amla in brahmi ne izločata barvila. Njuna funkcija je spreminjanje barvnega odtenka (ponavadi temnenje), ki ga dosežemo z mešanjem rastlin, ki izločajo barvilo. Bhringraj in methi ne sodelujeta pri spreminjanju barvnega odtenka, ampak sta v mešanice rastlinskega prahu vključena zaradi lastnosti, ki blagodejno delujejo na lase in lasišče.

Sestavina večine barvnih odtenkov je kana, zato v nadaljevanju sledi podrobnejši opis, kako ta deluje na naše lase. Na enak način delujejo tui ostala rastlinska barvila: indigo, sena, hibiskus in manjistha.

Prah zmešamo z vodo in nanesemo na lase

Rastlinski prah zmešamo vodo, segreto med 50 in 70 °C, in maso še toplo nanesemo na lase v obilnem sloju, tako da so lasje popolnoma prepojeni z barvo. To je najkrajši možni opis uporabe izdelka. Podrobnejša navodila za uporabo so priložena izdelku, lahko pa si jih ogledate tudi tukaj.

Je to kana?

Rastlinski prah za barvanje las COLOUR ME ORGANIC uporabljamo na enak način kot kano (rastlinski prah zmešamo z vodo), napačno pa je trditi, da je to kana oziroma ta izdelek enačiti s kano. Prava kana, torej 100-odstotna kana, namreč izloči samo oranžnordeče barvilo. Nekatere države proizvajajo takšno kano, ki lase pobarva bolj rdečkasto oranžno, druge takšno, da so lasje po barvanju bolj oranžkasto rdeči (slednja je bolj zaželena), nikakor pa ne obstaja rjava kana, črna kana itd.

Kana je le ena od devetih sestavin, ki jih vsebujejo barve za lase COLOUR ME ORGANIC. V kolekciji 23 barvnih odtenkov imamo tudi odtenke, kjer kane sploh ni med sestavinami. Zato ni pravilno, da barvi za lase COLOUR ME ORGANIC rečemo, da je kana, saj je podobno, kot da bi lastniku avta rekli, da ima kolo. Kolo je resda ključen del avtomobila, ni pa avto.

Vsa rastlinska barvila delujejo podobno – objamejo lasno steblo kot nek plašček. Podrobneje o delovanju kane pa tukaj.

Delovanje naravnih barvil

Na osnovi rastlinskih barvil

Popolnoma naravne barve za lase COLOUR ME ORGANIC delujejo na osnovi rastlinskih barvil oziroma pigmentov.

Med temi je najbolj poznana kana, vendar je to le ena od petih rastlin, ki izloča barvilo (kana daje oranžnordeče barvo) in ena od devetih sestavin, ki jih indijsko podjetje Radico uporablja v proizvodnji vseh 23 različnih barvnih odtenkov.

Lasno steblo obdajo in zaščitijo

Rastlinska barvila za razliko od kemičnih barv za lase ne odprejo lasne povrhnjice (kutikule) in zato ne poškodujejo strukture las. Ravno nasprotno – s tem, ko obdajo lasno steblo, lase zaščitijo pred zunanjimi vplivi.

Upoštevajo podlago – barvo las, ki jih barvamo

Medtem ko kemične barve pobarvajo lase enotno in učinkujejo kot »barvna čelada«, naravne barve upoštevajo podlago, torej barvo las, ki jih barvamo, zato las nikoli ne pobarvajo enakomerno, temveč ustvarijo naraven videz pramenov.


V trgovino