Brezplačna dostava

Že ob nakupu nad 30 €.
Več o dostavi tukaj.

Sestavine

Spodaj so naštete vse indijske rastline in ajurvedska zelišča, ki jih najdemo med sestavinami 100 % naravnih in ekoloških barv za lase COLOUR ME ORGANIC. Med sestavinami ni prav nobenih kemikalij in nikakršnih drugih dodatkov. Rastlinski prah za barvanje las blagovne znamke Radico vsebuje izključno zmlete posušene dele rastlin - liste, cvetove, semena, korenine ali plodove.

AMLA (Emblica Officinalis)

Amla je močan antioksidant. Poleg tega deluje tudi antibakterijsko, zato pomaga pri težavah z lasiščem. Lasem daje lesk, krepi lasne korenine, pospešuje rast las, preprečuje njihovo izpadanje in prezgodnje sivenje.

​Ker vsebuje veliko taninov, lahko pri barvanju las s kano in indigom z amlo poglobimo intenzivnost rjavih odtenkov, ki jih dobimo z mešanjem kane in indiga.

BHRINGRAJ (Eclipta Alba)

Spodbuja cirkulacijo krvi in posredno ponovno oživi lasne folikle, kar pomaga preprečiti plešavost.

BRAHMI (Bacopa Monnieri)

Zelišče, znano po tem, da izboljšuje spomin in koncentracijo. S svojimi neverjetnimi koristmi skrbi za vsesplošno zdravje las – deluje kot tonik za lase in normalizira stanje lasišča.

HIBISKUS (Hibiscus Rosa Sinensis)

Hibiskus ima odličen hladilni učinek, preprečuje prhljaj in lasem daje lesk. Za kreiranje rdečkastih odtenkov ga uporabljamo v kombinaciji s kano in/ali manjistho.

INDIGO (Indigofera Tinctoria)

S svojim črnomodrim barvilom obarva lase, poleg tega pa ima tudi antiseptične lastnosti.

KANA (HENNA - Lawsonia Inermis)

Kana izloči oranžnordeče barvilo in je adstringent. Obarva lase in jim daje lesk. Odebeli lasno steblo, preprečuje nastanek prhljaja na lasišču in ima hladilni učinek.

MANJISTHA (Rubia Cordifolia)

Ta ajurvedska rastlina preprečuje izpadanje las, prhljaj in druge težave z lasiščem. Vsebuje bordo rdeč pigment, zato lahko z njo ojačamo intenzivnost rdečega odtenka, ki ga dobimo z barvanjem s kano.

METHI (Trigonella Foenum Graecum)

Methi deluje proti prhljaju in prezgodnjemu izpadanju las ter preprečuje sezonsko draženje lasišča. Pomaga tudi pri utrjevanju rastlinske barve za lase.

SENA (Cassia Obovata)

Sena, znana tudi kot brezbarvna kana, daje zlatorumenkasto barvilo, ki nežno pobarva le svetle lase, na temnih pa deluje nevtralno in poskrbi za mehkobo in lesk las. S svojim protiglivičnim in antibaktrijskim delovanjem blagodejno vpliva tudi na lasišče.