Brezplačna dostava

Že ob nakupu nad 30 €.
Več o dostavi tukaj.

O podjetju Radico

Indijsko podjetje, specializirano za naravne in ekološke barve za lase.

Za popolnoma naravne in ekološke izdelke Radico se lahko zahvalimo indijski Naravi in podjetju Radico, ki jih deli z nami.

Podjetje Radico je srednje veliko multinacionalno podjetje s sedežem in tovarno v severnem delu Indije, v coni Noida blizu New Delhija, ter z distribucijskim skladiščem in mednarodno pisarno v Kaliforniji v ZDA. Ustanovljeno je bilo leta 1992 in deluje pod vodstvom g. Sanjeeva Bhatta. Podjetje Radico je eno redkih podjetij na svetu, ki se je specializiralo za naravne in ekološke barve za lase. Izdelki Radico temeljijo na visokem strokovnem znanju na področju naravne kozmetike.

S svojim prvim proizvodom, naravno kano, je podjetje Radico takoj na začetku vstopilo na zahteven japonski trg, kjer se je zaradi povpraševanja izključno po izdelkih najvišje kakovosti veliko naučilo. To mu je pomagalo pri nadaljnjem razvoju produktov in pri hitrem širjenju poslovanja v ZDA, Kanado, Združene arabske emirate, Novo Zelandijo, Avstralijo, Bahrain, Tajvan in nato še na evropske trge: v Španijo, na Švedsko, Madžarsko itd. Danes je blagovna znamka Radico prisotna že v 23 državah po celem svetu.

V začetku leta 2015 se je Indija hitro odzvala na naše povpraševanje. Prva pošiljka izdelkov Radico je v Slovenijo prispela 6. julija 2015. Indijsko podjetje Radico z izbranim sloganom »Organic is real natural« poudarja svoje prepričanje, da je samo ekološko zares naravno. Ker so popolnoma naravne in ekološke rastlinske barve za lase Radico COLOUR ME ORGANIC prve na svetu prejele certifikat ECOCERT, so se strinjali, da blagovno znamko lepo opiše tudi slogan, ki smo ga zasnovali za slovenski trg, in to je – Naravi v ponos.

Naše prepričanje in poslanstvo.

Ustanovitelj in direktor indijskega podjetja Radico, g. Sanjeev Bhatt: »Samo ekološko je zares naravno.«

Verjamemo in delujemo po Zakonu karme – »kar seješ, to žanješ.«
Osredotočamo se na razvoj 100 % naravne in certificirane ekološke kozmetike, ki je za ljudi varna in zdrava.
Naše poslanstvo je pomagati ljudem odkriti njihovo naravno lepoto na naraven način.
Prepričani smo, da je samo ekološko zares naravno.

Zakaj Indija?

 • Ker je dežela ajurvede (»znanost o življenju«) – 5.000 let stare vede o naravnem zdravljenju.
 • Ker so zaradi njene velikosti klimatske razmere in pogoji za rast v posameznih delih te države različni, to pa omogoča, da se izbrane sestavine naših izdelkov nabere v tistem okolju, ki je za posamezno rastlino najugodnejše.
 • Ker pri raziskavah in razvoju sodelujejo strokovnjaki: znanstveniki, zdravniki, univerze za kmetijstvo in kmetijski inštituti.
 • Ker je od vseh 881 različnih vrst rastlin, ki rastejo v Indiji, več kot 85 % negojenih, divje rastočih rastlin.
 • Zaradi dobrega gospodarjenja – razpoložljivost človeških virov po razumni ceni.
 • Zaradi obsežnega znanja o zdravilnih rastlinah.

Skrb za zaposlene.

Podjetje Radico proizvajalec naravnih barv za lase

Delo z rastlinskim prahom zahteva, da so zaposleni na vseh proizvodnih fazah ustrezno zaščiteni. Direktor indijskega podjetja Radico, g. Sanjeev Bhatt, nam je v času svojega obiska v Sloveniji, ko je bilo uric za spoznavanje na pretek, zaupal tudi to, da vsakemu zaposlenemu krije stroške šolanja za enega otroka.

Nagrade in dosežki.

Podjetje Radico je v zelo kratkem času doseglo ogromno rast. Njegovo stalno prizadevanje za izvrstno kakovost izdelkov je cenjeno po vsem svetu. Indijsko podjetje je ponosen lastnik prestižnih mednarodnih nagrad in certifikatov za kakovost:

 • Nemčija – Frankfurt, 2001-2002: The Arch of Europe Gold Star Award For Quality
 • Velika Britanija, 2002-2003: Best Performance Award by Council of International Award
 • Indija, 2003-2004: »Niryat Shiromani Puraskar« Best Performance Award by Indian Council for Small and Medium Exporters [ICSME]
 • certifikat Trust Me from Credibility First (A Division of CRISIL)
 • Indija – Nepal: Certificate of Appreciation from Beauty Association of Nepal for Herbal Beauty Products
 • Velika Britanija: certifikat The Good Manufacturing Practice For Manufacture of Herbal Hair Color Powder