Brezplačna dostava

Že ob nakupu nad 30 €.
Več o dostavi tukaj.

Nasveti za barvanje las

Na podlagi lastnih izkušenj in povratnih informacij naših strank vam podajamo nasvete in male trike, ki nam olajšajo postopek barvanja las s popolnoma naravnimi barvami in pomagajo doseči odlične rezultate. Vsem začetnikom želimo kar se da najboljšo prvo izkušnjo in uspešno barvanje tudi v nadaljevanju.

Izbira pravega odtenka je ključna

Ko med popolnoma naravnimi barvami za lase COLOUR ME ORGANIC izbiramo odtenek zase, moramo izbrati takega, ki je čimbližji naši naravni barvi las ali temnejši. Če je očitno, da je izbrana barva sorodna naši barvi las ali pa, da lahko prevladuje nad našo barvo las, potem je izbira prava. S 100 % naravno barvo za lase ne moremo posvetliti temnejših las.

Pri izbiri odtenka so nam v pomoč fotografije modelov, ki predstavljajo posamezni barvni odtenek. Če so naši lasje temnejši od izbranega odtenka, ne moremo doseči takega rezultata, kot ga vidimo na modelu ali na barvni karti s prameni las, saj popolnoma naravna barva vedno »upošteva« podlago – torej barvo las, na katero nanašamo izbrani barvni odtenek.

Nasvet #1: Ker se sami pogosto vidimo drugače, kot nas vidijo drugi, je za mnenje glede odtenka smiselno vprašati še koga od naših bližnjih.

Nasvet #2: Če si na prodajnem mestu poleg fotografij modelov ogledamo tudi barvno karto s prameni las, bomo barvo posameznega odtenka realneje videli tako, da pod prvih nekaj laskov iz izbranega pramena las podložimo bel listič.

Z naravnimi barvami za lase temnolasa oseba ne more postati svetlolasa.

Nasvet #3: Izbrani odtenek uporabimo vsaj dvakrat (bolje trikrat), preden presodimo, ali je bila izbira prava, Če primerjamo rezultat po prvem in drugem barvanju (pa tudi po drugem in tretjem), je razlika lahko zelo očitna, še posebej takrat, kadar barvamo sive ali bele lase.

Naravna barvila prekrijejo sive oziroma bele lase, vendar moramo na samem začetku barvanje ponoviti v relativno kratkem času. Med prvim in drugim barvanjem naj ne mine več 10 do 14 dni.

Naravne barve nam bele lase, ki so brez pigmenta, obarvajo drugače kot sive lase, ki še imajo nekaj svojega naravnega barvila, in tudi drugače kot tiste lase, ki so bili predhodno barvani bodisi s sintetičnimi bodisi z naravnimi barvami. Ne pozabimo, da naravna barvila lasem barvo dodajajo, zato v primeru, ko celotna dolžina las ni enake barve (kar ponavadi ni), tudi las ne bo obarvan enotno. Večini to ustreza, saj z naravnimi barvili ne dosežemo »efekta čelade«, ampak podoben rezultat kot pri pramenih.

Nasvet #4: Če so naši lasje popolnoma beli (povsem brez pigmenta), lahko izberemo poljubni odtenek, razumeti pa moramo, da pri belih laseh pravo barvo z izbranim odtenkom dosežemo šele po tretjem barvanju. V takem primeru je torej rešitev potrpežljivost in ne menjava barvnega odtenka po prvem barvanju.

Če se čez čas določenega odtenka naveličamo, lahko med sorodnimi odtenki prehajamo brez težav. Če je med enim in drugim odtenkom prevelika razlika, je prehod možen le iz svetlejšega odtenka na temnejšega, obratna pot je neprimerljivo daljša - lasje morajo toliko zrasti, da jih odstrižemo. Zato je v primeru, ko se odločamo med dvema odtenkoma, smiselno najprej izbrati svetlejši odtenek, saj bomo s temnejšim kasneje še vedno lahko prekrili svetlejšo barvo, obratno pa to ni mogoče. Novi barvni odtenek utrdimo po nekaj barvanjih z enakim odtenkom.

Nasvet #5: Mešanje dveh različnih odtenkov je lahko odlična rešitev v primeru, ko imamo v lasu več rdečkastega pigmenta, kot je to običajno, ali pa takrat, ko po ogledu modelov in barvne karte ocenimo, da bi nam najbolje ustrezala kombinacija dveh odtenkov. Rdečkast pigment v lasu ublažimo s pepelnatimi odtenki, ki ne vsebujejo kane.

Posamezne barvne odtenke lahko med seboj poljubno mešamo.

Če imamo v lasu več rdečkastega pigmenta, kot je to običajno, izbiramo med pepelnatimi odtenki, ki ne vsebujejo kane (PEPELNATO BLOND, TEMNA PEPELNATO BLOND, NAJTEMNEJŠA PEPELNATO BLOND). Če so ti glede na našo barvo las presvetli, poiščemo odtenek, ki je blizu naši naravni barvi las in ga kombiniramo z omenjenimi odtenki, ki ublažijo rdečkast ton (skupaj zmešamo npr. ZLATO BLOND in PEPELNATO BLOND).

Če so naši lasje zelo svetli, le vmes je nekaj sivih, in z najsvetlejšim odtenkom PŠENIČNO BLOND ne dosežemo dovolj opazne razlike, pa bi jo radi, nam kombinacija z nekoliko temnejšim odtenkom lahko pomaga do boljšega rezultata. Zmešamo npr.: 2/3 odtenka PŠENIČNO BLOND in 1/3 odtenka SVETLA PEPELNATO BLOND (oziroma 1/3 odtenka PEPELNATO BLOND, če želimo ohraniti hladen, pepelnati ton; SVETLA PEPELNATO BLOND namreč vsebuje nekaj kane in odtenek naredi toplejši).

Odlični rezultati ob upoštevanju navodil in nasvetov.

Natančna navodila za uporabo so priložena vsakemu izdelku, objavljena pa so tudi tukaj. Vzemite si čas in jih pozorno preberite.

Nasvet #6: Posodica, v kateri pripravljamo maso, naj bo dovolj prostorna in visoka, da nam med pripravo rastlinski prah ne bo uhajal čez rob posodice.

Nasvet #7: Maso za barvanje las najenostavneje in najhitreje pripravimo z uporabo grelnika vode z nastavljivo temperaturo (priporočamo grelnik vode Camry na ideo.si) in z metlico za stepanje.

Nasvet #8: Masa je ravno prav mazljiva, če za 30 gramov rastlinskega prahu uporabimo en deciliter vode, segrete med 50 in 70 °C (bolje 60 ali 70 °C, ker se že med mešanjem masa nekoliko ohladi).

Nasvet #9: Barvo vedno nanašamo na popolnoma čiste, sveže umite lase. Sredstvo za umivanje las, ki ga uporabimo neposredno pred barvanjem, naj ne vsebuje sestavin, ki obtežijo las oziroma na laseh puščajo oblogo (to so silikoni, pšenični proteini, olja, masla, glina (kaolin)). Naravna barvila potrebujejo prosto pot do lasnega stebla. Ovire na tej poti poslabšajo ali celo onemogočijo delovanje naravnih barvil. RITHA je izdelek, ki ga svetujemo za umivanje las neposredno pred barvanjem z naravnimi barvili. Če za umivanje las uporabimo sredstva z zgoraj omenjenimi sestavinami, pa lase pred barvanjem očistimo s prelivom iz mešanice tople vode in jabolčnega kisa. Na laseh pustimo delovati 15 do 20 minut.

Nasvet #10: Maso za barvanje las je najbolje pripraviti v treh delih (za desno polovico lasišča, za levo polovico lasišča in za del zadaj). Na ta način maso ohranjamo toplo, poleg tega pa imamo takó tudi najboljšo kontrolo nad porabo – porabimo točno toliko mase, kolikor jo za naše lase zares potrebujemo in se ne oziramo na priporočeno količino. Količina namreč ni odvisna samo od dolžine las, temveč tudi od debeline in gostote las.

Nasvet #11: Maso moramo na lase nanašati v bogatem sloju, predvsem na narastek, da so lasje popolnoma prekriti in prepojeni z barvo. Dobro namažemo lok ob lasišču, saj kratki sivi lasje, ki štrlijo ven iz mase, ne bodo pobarvani.

Nasvet #12: Če se bomo redno barvali z naravnimi barvami, si priskrbimo kakovosten čopič z mehkimi in gostimi ščetinami (za enostaven nanos barve) ter z dolgo konico, s katero med barvanjem z lahkoto odkrivamo pramen za pramenom las.

Rastlinski prah zmešamo z vodo, segreto na 50 do 70 °C, in maso še toplo nanesemo na lase v obilnem sloju, tako da so lasje popolnoma prepojeni z barvo.

Op.: Kakovostni čopiči za barvanje las kmalu v naši ponudbi!

Nasvet #13: V izogib morebitnemu kapljanju mase z lasišča v času učinkovanja si iz papirnate kuhinjske brisačke pripravimo nekaj centimetrov širok trak, ki ga ovijemo okoli glave (ob robu lasišča). Šele zatem lase in lasišče tesno ovijemo s PVC folijo za živila, si nadenemo PVC kapo in čez poveznemo še toplo zimsko kapo.

Nasvet #14: Optimalen čas delovanja popolnoma naravne barve za lase je tri ure, svetujemo pa, da pustimo barvo učinkovati vsaj uro in pol. V času delovanja lasem obvezno dovajamo toploto, saj ima to velik vpliv na končni rezultat.

Nasvet #15: Čas optimalnega delovanja lahko skrajšamo, če barvamo v obdobju, ki je za nas najugodnejše. Za ženske v rodni dobi je najprimernejši čas za barvanje las po koncu menstruacije in v obdobju ovulacije, se pravi nekje med 8. in 15. dnem mesečnega cikla, ob rednih menstruacijah na 28 dni. Idealno je, da se ob tem upošteva tudi koledarček za barvanje las. Na vse ostale, tako na ženske kot na moške, pa na to, kako dobro las v določenem obdobju absorbira barvilo, vplivajo luna in astrološka znamenja.

Nasvet #16: Ko barvo izperemo z las, rezultata ne ocenjujmo prehitro. Ne pozabimo, da se barva razvija na laseh še štiri do pet dni po barvanju. To je najočitneje pri zelo svetlih odtenkih brez kane in pri zelo temnih odtenkih z veliko indiga. Primer, kakšni so bili videti lasje takoj po barvanju z odtenkom VIJOLIČASTA (nič kane, veliko indiga) in šesti dan po barvanju, si lahko ogledate tukaj.

Nasvet #17: Barva za lase COLOUR ME ORGANIC se ob pravilni uporabi ne izpira, zato od takrat naprej, ko dosežemo želeno barvo po celotni dolžini las (običajno je to po tretjem barvanju), redno na tri do štiri tedne barvamo samo še narastek. Na tak način lahko lepo izenačimo barvo narastka z barvo preostale dolžine las. Novi narastek bo seveda vsakič barvan prvič, vendar bo ob rednem barvanju isti del lasu zagotovo pobarvan še drugič in tretjič, saj pri barvanju narastka nikoli ne pobarvamo samo tistega enega centimetra od korenine, kolikor je novega narastka, ampak vedno še nekaj centimetrov nižje, to pa je dovolj, da bo barva na laseh obstala.

V trgovino