Brezplačna dostava

Že ob nakupu nad 30 €.
Več o dostavi tukaj.

KANA, INDIGO, SENA

Želite sami namešati svoj unikatni barvni odtenek?

Uporabite prah treh ključnih ajurvedskih indijskih rastlin, ki izločajo vsaka svoje barvilo:

  • KANA (oranžkastordeče barvilo)
  • INDIGO (črnomodro barvilo)
  • SENA (zlatorumenkasto barvilo)

Uporaba: Rastlinski prah zmešamo s toplo vodo in maso nanesemo na lase.

Vse rastline pridelujejo ekološko. Izdelki imajo certifikat ECOCERT.

TABELA ZA MEŠANJE BARV po Catherine Cartwright-Jones nam prikazuje, v kakšnem razmerju zmešati kano, indigo in seno (upoštevajoč podlago, torej barvo las, ki jih barvamo), da dobimo želeno barvo oziroma odtenek.

Ognjena kana, črnomoder indigo, zlatorumena sena.

100 % KANA, 100 % INDIGO, 100 % SENA

Če bi imeli bogate izkušnje z mešanjem rastlinskega prahu teh treh rastlin, bi lahko z njimi dobili do 10 opazno različnih barvnih odtenkov.

Vir: https://www.123rf.com/profile_picturepartners

Da je možno ustvariti 23 različnih barvnih odtenkov, pa v proizvodnji popolnoma naravnih barv za lase COLOUR ME ORGANIC uporabljajo še hibiskus in manjistho. Ostale rastline, ki so sestavine barv za lase COLOUR ME ORGANIC, pa so še: amla, brahmi, bhringraj in methi.

KANA daje oranžkastordeče barvilo. INDIGO izloči črnomodro barvilo. SENA doda zlati lesk svetlim lasem, sicer je nevtralna in neguje. Ko pri mešanju želene barvne nianse odmerjamo količino prahu posameznih rastlin, moramo imeti v mislih, da je končni rezultat odvisen od naše barve las in od stanja oziroma strukture naših las.

V ponudbi imamo v posamičnem pakiranju tudi rastlinski prah amle – 100 % AMLA. Ta ima več funkcij. Ker vsebuje veliko taninov, jo lahko uporabljamo tudi za potemnitev odtenka.

O delovanju kane

Kako kana deluje na naše lase?

Kana (Henna ali Lawsonia Inermis) je ena ključnih sestavin večine barvnih odtenkov iz kolekcije barv za lase COLOUR ME ORGANIC, ne pa vseh. Za razliko od kemičnih barv za lase kana ne odpre lasne povrhnjice (kutikule) in zato ne poškoduje strukture las. Ravno nasprotno – kana dobrodejno deluje na lase in lasišče. Spodnji dve sliki prikazujeta prerez lasu oziroma lasnega stebla in delovanje kane na lasno steblo.

Vir: http://www.herbalhaircolor.com/henna-onhair.htm

Kana lase pobarva, hrani in jih ščiti. Ko jo nanesemo na lase, začne njeno pigmentno barvilo, imenovano lavson, prodirati v lasno steblo, kjer se veže s keratinom. Čim dlje jo pustimo učinkovati na laseh, tem intenzivnejši rdečkast odtenek dosežemo.

Vir: http://www.herbalhaircolor.com/henna-onhair.htm

Pri barvanju las s kano ne moremo napovedati točnega odtenka, saj je končna barva odvisna od naše barve las in stanja las. Ko kano izperemo z las in lasišča, se barva las spreminja še nekaj dni, zato v tem času odsvetujemo ponovno barvanje. Končni odtenek barve las se razvije v petih dneh po zaključenem barvanju.