Brezplačna dostava

Že ob nakupu nad 30 €.
Več o dostavi tukaj.

Luna in astrološka znamenja

Lunina moč – čez dan in čez noč

Luna vpliva na dvigovanje in upadanje morij in oceanov – dnevno in nočno izmenjavanje plime in oseke. Kako naj potemtakem ne bi vplivala na človeško telo, ki je sestavljeno iz približno 60 do 70 odstotkov vode?

Seveda smo nekateri ljudje bolj, drugi manj dovzetni za Lunin vpliv. Ob polni Luni nekateri hodijo v spanju, spolno vedenje je intenzivnejše, rojstva pogostejša, žal tudi nesreče in smrti ... Tudi prazna Luna opazno vpliva na naše razpoloženje, ravnanje in aktivnosti ... A ne glede na to, kako močno občutimo Lunine mene, je dobrodošlo, da upoštevamo namig, kateri dan ali celo ob kateri uri lasje bolje absorbirajo barvo za lase oziroma rastlinsko barvilo.

V splošnem velja, da je najboljši čas za barvanje las obdobje rastoče Lune. Ko se luna debeli in s tem kopiči svojo moč, tudi človeško telo lažje sprejema, kar mu dajemo. Zato v tem obdobju naši lasje zlahka absorbirajo barvilo in dlje časa ohranjajo lesk. Vendar pa je zadeva nekoliko kompleksnejša, saj tudi astrološka znamenja določajo, kateri dnevi v določeni Lunini fazi so za barvanje las idealni, neprimerni ali nevtralni. To seveda pomeni, da se lahko tudi v obdobju rastoče Lune zvrstijo taki dnevi, ko se je barvanju las bolje izogniti. In obratno – tudi v obdobju padajoče Lune, ko se naš organizem čisti in slabše sprejema »darove«, imamo lahko dneve, ki so idealni ali nevtralni (ne dobri ne slabi) za barvanje las.

Koledar za barvanje las nam pomaga pri izbiri pravega dneva za to opravilo.

Koledar za barvanje las

Nekateri dnevi v mesecu so bolj, drugi manj primerni za barvanje las. Na to vplivajo tudi Luna in astrološka znamenja. Koledar za barvanje las nam je lahko v pomoč pri izbiri dneva za barvanje las – za lažjo pot do odličnega rezultata. Ob ugodnih dnevih naši lasje veliko bolje absorbirajo barvilo kot katerikoli drugi dan. Če je mogoče, se barvanju las izognimo takrat, ko pri barvanju las dosegamo slabše rezultate.

Če bi radi še preizkušali, kateri odtenek iz kolekcije barv za lase COLOUR ME ORGANIC bi bil bolj pravi za vašo barvo las, pa so dnevi, ki so na koledarju označeni s temno zelenimi listki, odlična priložnost, še posebej v času padajoče Lune. Takrat namreč ne pričakujemo dobrega rezultata – barva bo na laseh obstojna le kratek čas.

O tem, kdaj naj ženske v rodni dobi raje ne barvajo las, pa tukaj.

Kako brati koledar za barvanje las

SVETLO ZELEN LISTEK – idealen dan za barvanje las
BEL LISTEK – nevtralen dan za barvanje las
TEMNO ZELEN LISTEK – neprimeren dan za barvanje las

Dnevi s pripisano uro (npr. »do 20. ure« oziroma »do 20h«)

Primer: Če je določen dan na koledarju označen kot nevtralen dan za barvanje las (BEL LISTEK) in je ob njem pripisan čas, npr. »do 20. ure«, to pomeni, da je ta dan nevtralen samo do 20. ure, po 20. uri oziroma od 20. ure dalje pa za ta dan velja enako kot za naslednji dan. Če je naslednji dan listek svetlo zelen, to pomeni, da je ta dan s pripisano uro »do 20. ure« po 20. uri že idealen za barvanje las.

Dnevi s pripisano uro (npr. »po 13. uri« ali »od 13h«)

Primer: Če je določen dan na koledarju označen kot idealen dan za barvanje las (SVETLO ZELEN LISTEK) in je ob njem pripisan čas, npr. »po 13. uri«, to pomeni, da je ta dan idealen za barvanje las šele po 13. uri oziroma od 13. ure dalje, pred 13. uro oziroma do 13. ure pa za ta dan velja še enako kot za prejšnji dan. Če je bil prejšnji dan listek temno zelen, to pomeni, da je ta dan s pripisano uro »po 13. uri« idealen za barvanje las šele po 13. uri, do te ure pa je veljal še vpliv prejšnjega dne, se pravi, da je bil dejansko dan še neprimeren za barvanje las.